In 2018 lanceert Vlaco "Het Restjeskookboek!"

Het Restjeskookboek Vlaco

In 2018 lanceerde Vlaco een kookboek: Het Restjeskookboek!

De wil om restjes te verwerken tot nieuwe gerechten is er bij de mensen, maar het ontbreekt de consument nog aan vaardigheden om die restjes om te toveren tot lekkere gerechtjes. Dan kan een kookboek soelaas bieden. En Vlaco lanceerde daarom Het Restjeskookboek. De lancering tijdens de Radio2-dag in Bokrijk kreeg de volle steun van Limburg.net die tijdens de campagne ‘Afvalvrij mei’ in het Belang van Limburg uitpakte met een klein boekje waarin een reeks recepten uit het Restjeskookboek aan bod kwamen. Het Restjeskookboek kreeg ook positieve recensies in de media. 


Wat het Restjeskookboek van Vlaco zo uniek maakt:

  • Het boek is niet geschreven door één maar door zeven auteurs, elk met hun specifieke insteek en elk met hun unieke ervaring per productgroep (groenten, fruit, zuivel, vlees …)
  • Het Restjeskookboek bevat meer dan 60 originele recepten, waarbij telkens de ingrediënten en de bereidingswijze uitvoerig aan bod komen.  Maar in se gaat het om minstens 3x zoveel recepten dankzij de honderden tips en varianten waarmee het boek is doorspekt.
  • Het kookboek zet aan tot durven, tot experimenteren, tot zelf creatief aan de slag gaan.  Het wil jong en oud stimuleren om geen tijd te verspillen aan twijfel en niet te twijfelen aan het verwerken van restjes.  Gewoon doen! Mislukken doet restjeskoken immers nooit.
  • Er werden maar liefst 3250 exemplaren gedrukt, en die volgen de deur uit! Mede dankzij populariteit van de workshops, maar ook door de groei van het maatschappelijke bewustzijn over voedselverlies. Tot slot hielp Katrien De Ruysscher ons ook een beetje. Zij is fan en nam er zelf een filmpje mee op:

Meer weten over Thuiskringlopen?

Lees hier meer over Thuiskringlopen

 

Terug naar het Activiteitenverslag 2018