Restjesrecept: cola-kip_Het 2de Restjeskookboek

Restjesrecept Cola-kip
Foto Heikki Verdurme

Bij (zoete) vleesgerechten kun je het water dat je moet toevoegen gerust vervangen door
een limonade- of cola-overschotje. Probeer bijvoorbeeld deze cola-kip eens! Een topgerecht …
in Zuid-Afrika.

 

Ingrediënten

  • 500 g drumsticks
  • 100 g bruine suiker
  • snufje grof zeezout
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 4 eetlepels ketchup
  • 250 ml cola (of een blikje of een overschotje van de fles)

Bereiding

  • Kook de drumsticks 30 minuten in voldoende water.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Giet de drumsticks af, dep ze droog en doe ze in een kleine braadslee.
  • Bestrooi het vlees met suiker en zeezout.
  • Roer de mosterd en ketchup met een scheut cola en giet dit mengsel over de drumsticks.
  • Voeg de rest van de cola toe en zet de braadslee in de oven (ca. 45 min.) tot de saus is ingedikt.

Tips en variatie

  • Dit gerechtje lukt met alle soorten wit vlees (kipfilet, braadkip, kipnuggets, kalkoen en parelhoen, maar ook vlees van wild gevogelte).
  • Uiteraard lukt het ook met reeds gare en gekruide drumsticks zoals je die vaak in de winkel vindt.
  • Ook met andere soorten zoete limonades kun je dit gerecht bereiden.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken 

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.