Workshops Symposium

Hier kan je een overzicht vinden met alle informatie over de workshops:

Wil je terug naar het inschrijvingsformulier? Klik dan hier. 

 

  • Alles Kits met de Kids?

Hoe zetten we, naast composteren, de andere kringloopthema's met kinderen op de kaart? Welke materialen en welke kanalen gebruiken we?

  • Men onderschat den overschot: Red-de-Restjes! 

We bundelen onze krachten, samen met vele partners, om de strijd tegen voedselverlies aan te gaan. Hoe kan Red-de-Restjes daar optimaal aan bijdragen?

  • Waar staan we met DIgestaat op MAat (DIMA)?

Welke producten en afzetkanalen zijn gedetecteerd? Welke resultaten en inzichten hebben de karakteriseringen en contacten met afnemers opgeleverd? Welke knelpunten zijn (nog niet) opgelost?

  • Waar gaan we met DIgestaat op MAat (DIMA)?

Welke opportuniteiten en wensen zijn er inzake enerzijds digestaat (gebaseerde) eindproducten en anderzijds nog uit te voeren pot- of vollegrondstests & demo's?

  • Met CO2mpost en digestaat, Op post voor ons klimaat

Op welke manier communiceren we over deze positieve bijdrage van compost en digestaat? Welke ecologische waarde hebben compost en digestaat in werkelijkheid en wat is de meetbare CO2-voetafdruk?

  • Ook de bodem viert feest na 20 jaar compost!

Wat is het effect van 20 jaar lang een jaarlijks, tweejaarlijkse of driejaarlijkse compostgift op de bodem en de gewassen? Welk effect  heeft compost op de chemische, -fysische en –biologische eigenschappen van de bodem en hoe is het gesteld met de opbrengst en kwaliteit van de gewassen?

  • Met kwaliteit naar onderscheid

Om verschillende Vlaco-producten te valoriseren en in de markt te zetten is productdifferentiatie van essentieel belang. De mogelijkheden en valkuilen van productdifferentiatie op een rijtje gezet.