Wat is composteerbaar?

Wat kan je thuiscomposteren en wat niet? | Online thuiscomposteerwijzer

Vul hieronder je rest in en kom het resultaat in 1-2-3 te weten!

 

[compostsearch]

 

Wat kan je thuiscomposteren? | Oldschool tabel :-)

Maar het kan natuurlijk ook op de meer klassieke manier. Deze tabel geeft een overzicht van de materialen die je kan composteren en de materialen die je beter niet composteert. Meer toelichting, tips en weetjes vind je in de online thuiscomposteerwijzer.

Tabel composteren

Ook materialen met het 'OK compost home'-logo mag je normaal gezien thuis composteren. Maar hier is toch enige omzichtigheid geboden.  

label vinçotte

In de bovenstaande online-thuiscomposteerwijzer motor, kan je ‘alle’ al dan niet composteerbare tuin- en keukenresten intypen, en vind je alle noodzakelijke uitleg over composteerbaarheid, samenstelling, rol bij de compostering ... Deze online thuiscomposteerwijzer gaat verder dan de strakke wel/niet lijstjes die je aantreft in folders en brochures … De meeste bestaande oplijstingen zijn tweeledig (composteerbaar of niet-composteerbaar) en worden (bewust) eerder summier gehouden om de composteerbaarheid inzichtelijk te maken voor de geïnteresseerde leek. 

Composteerbaarheid is in de praktijk echter niet steeds een zwart-wit-kwestie, maar eerder een verhaal met heel wat nuances en tientallen tinten grijs.

Meer weten over thuiscomposteren? 

>> Ontdek hier alles wat je wil weten over thuiscomposteren!